Aktuellt

Resultat KM-2022

by Lars on 

Så har årets KM i Uppland och Västmanlands skogar gått av stapeln och vi gratulerar Raju-Enzo och Karl-Gunnar Widegren till vidare avancemang till DM.

HundDagDomareResultat tid/poängElitklassPlacering KMPlacering DM
Silverstövarens Ellen1Eriksson, Emil31/19
Silverstövarens Ellen2Norén, Jörgen61/48042:a reserv
KILBACKENS RAJU-ENZO1Lindberg Karl-Erik42/50
KILBACKENS RAJU-ENZO2Eriksson, Emil120/5021Uttagen till DM
KROKBUANS ESSIE1Cederborg Lars0/11
KROKBUANS ESSIE2Lundell, Jan120/57031:a reserv
Macha1Sterner Hans 63/47 (räv)
Macha2Carlberg, Fredrik53/45323:e reserv**

** placering för DM är baserad på resultatet för hardrev, så ur ett DM-tävlingsperspektiv kan Macha endast tillgodoräkna sig 68 min dag 2.https://www.uv-stovarklubb.se/index.php/2022/09/startlista-for-km/?fbclid=IwAR2yhfPo1yKH-M3dLL-ScMx-9-LDl9YNrTIFBUpDoLnFBjdrOAStOYfUR08

Nu finns årets jaktprovsprogram ute.

Jaktprovsprogram-2022-2023

https://www.stovare.se/

Isak är nu såld och har fått ett nytt hem. Hamiltonhane Isak 3år i våras behöver ett nytt hem då husse hastigt gått bort. Isak är omeriterad men har bra stamtavla. Han är hartogig och 99% RR. Mycket god jaktlust. Vid intresse, kontakta Håkan Andersson Alunda/Uppsala 0702140415.

Stövarfullmäktige

18 juni 2022

Till årets fullmäktige var uppslutningen god och ett 50-tal deltagare anslöt till mötet på Quality Hotel Arlandastad. Leif Lundholm höll en kort genomgång kring det nya rapporteringssystemet för utställning och jaktprov. I dagsläget har flera lokalklubbar hunnit prova på systemet i praktiken och flera antydde att det kommer att spara in  många administrationstimmar i arbetet kring utställningar. Det finns dock en oro hur det ska gå till i praktiken på utställningsdagen, då det både kräver en stabil uppkoppling och att ringsekreterarna hinner föra in kritiken digitalt direkt i ringen. En utbildning av ringsekreterare i det nya hanteringssättet förordas. Ordförande Rolf Karlsson hälsade alla välkomna och inledde med en tyst minut för de som gått bort under åren.

Till mötesordförande hade Jahn Stääv anlitats, han förde mötet framåt med god struktur och lyckades avhandla samtliga punkter i dagordningen redan på första dagen.

Lokalklubbarnas engagemang visade sig i ett antal väl genomarbetade motioner och fler intressanta diskussioner följde i dess spår. Det är tydligt att sådana här sammankomster är viktiga för att öka förståelse för att förutsättningar varierar beroende på var i landet vi bedriver vår verksamhet.

https://www.stovare.se/2022/06/18/stovarfullmaktige/

Stövarutställning i Sala 2 juli

by Lars on 

Utomhusutställning i Sätra Brunn. Upplands-Västmanlands stk:s Hp till utställningens vackraste hund, Gästrike Damers Vp till vackraste schiller med lägst 2:a pris Ökl vid jaktprov samt Carlberg-Berglunds Vp till vackraste uppfödargrupp.

Planerad domare:          Mats Jonsson

e-post: lars.hansen.se(a)gmail.com

Kommissarie:               Christer Eriksson

Sista anmälningsdag:     20/6 2022. Besiktning kl 09, start bedömning kl 10.

Avgift 300 Kr att betalas till bg 239-3296 (Henrik Turunen). Anmälan innebär medgivande om användning av personuppgifter i katalog gäller främst namn och postadress.

Anmälan görs via:

http://data.stovare.se/anmalan

Skärgårds Tösens Cassi – Sveriges vackraste stövare

29 maj 2022

Till riksutställningen i Eksjö kom 87 av 90 anmälda  hundar till start. Det rapporteras att vädret var mulet och lite kallt men många glada människor och vackra hundar värmde. Utställningen gick i två ringar med duktiga domare och ”suverän” markservice. Här följer bilder från den trevliga tillställningen.

Ett stort grattis till Lotta Friberg med sin smålandsstövare Skärgårds Tösens Cassi som utsågs till Sveriges vackraste stövare.

BIS
1 Skärgårds Tösens Cassi – Lotta Friberg
2 B Ö Ajka – Claes Karlsson
3 Bergasjöns Capten Öhman – Kim Fagerström
4 Harakrökens Ante – Kennerth Gustafsson

Bästa veteraner

Bästa juniorer

Bäst visade hund, Emil Håkansson – Bökebackens Hector

Yngsta handlern, Agnes Johansson – Harakrökens Bimbo

Skedhult, Jägareförbundets anrika gård.

https://www.stovare.se/2022/05/29/skargards-tosens-cassi-sveriges-vackraste-stovare/

Redigera

Stövarutställning vid Skokloster 28 maj 2022

by Lars on 

U-V StK genomför specialklubbsutställning i samband med mässan Swedish Game Fair vid Skokloster, Håbo kommun och ca 15 km söder om Uppsala.

Planerad domare är Nina Karlsdotter.

Sista anmälningsdag 20220513. Anmälan sker på Upplands-Västmanlands Stövarklubbs hemsida.

Utställningsansvarig Lars Hansen,Gunbovägen 2,184 94 Åkersberga, tel. 073-6002113,

e-post: lars.hansen.se(a)gmail.com

http://data.stovare.se/anmalan

Bedömning startar kl 10.

Startavgift 300 Kr till U-V StK bg 239-3296

Anmälan innebär medgivande om användning av personuppgifter i katalog gäller främst namn och postadress.http://www.uv-stovarklubb.se/index.php/2022/03/stovarutstallning-vid-skokloster-28-maj-2022/

(reservation för eventuella Coronarestriktioner)

Årets utställningar 2022

by Lars on 

Så börjar vi närma oss årets utställningssäsong för våra stövare och det är med glädje vi just nu ser ut att gå mot en normal säsong för Uppland-Västmanland. Där vi i år har planerat in (som vanligt 3 stycken utställningar inom vårt område!

Fast helt vanligt blir det inte, för Uppland-Västmanland har fått förfrågan om att hålla en utställning för stövare i samband med Swedish Game Fair som i år hålls i Skoklosters fina miljö den 28/5. Tyvärr fick vi inte utöka våra utställningar till fyra utställningar under 2022, så vi fick skjuta på utställningen i Julmyra/Heby som normalt hålls i mars till maj och Skokloster. Planerade domare är Nina Karlsdotter.

Vi kommer som vanligt att hålla vår andra utställning i Sala som går av stapeln den 2/7 där Mats Jonsson planerad att närvara som domare.

Anmälan och mer information finns under respektive evenemang.

Sist ut för 2022 kommer vi att tillsammans med Roslagens Stövargille anordna Norrtäljeutställningen, där Roslagens Stövargille som vanligt står som värdar den 14/8. Planerad domare för Norrtälje är Morgan Wacht.

Så väl mött under året och vi hoppas få se många medlemmar och utsocknes besöka våra evenemang under året. http://www.uv-stovarklubb.se/

Räv-SM 2022

Stort grattis till Anton Engberg som tillsammans med  sin hund Kilbackens Raju-Jocke tog hem segern vid Räv-SM 2022.  Läs vidare på Smålands stkl hemsida.

Stort GRATTIS till Kilbackens Raju-Jocke och ägaren Anton Engberg till segern i Räv-SM 2022. Fantastiskt gjort av en hund som strax är 12 år.

Stort GRATTIS till Rävuddens Fanny och ägare Ove Assarsson som slutade på andra plats.

Stort GRATTIS till Gästrikerävens Guzz och ägare Magnus Simonsson som slutade på tredje plats.

Resultatboken

15 juni 2021

Hej stövarjägare,

I senaste numret av tidningen Stövaren bifogades ett inbetalningskort för den som vill köpa resultatboken. Det har glädjande nog kommit in en hel del betalningar. Tyvärr så är det många som inte uppger sitt namn eller adress på inbetalningen vilket gör att vi inte kan skicka boken.

De som vet med sig att man glömt detta kan väl höra av sig med ett mail eller på telefon till mig

Peter Hermansson
Peter.hermansson@stovare.se
0735-02 64 83https://www.stovare.se/2021/06/15/resultatboken/

Förslag på nya drevprovsregler 2023-2027

Hej Alla,

Regel och drevprovsansvariga i lokalklubbarna. Regelgruppen har nu gått igenom gällande regelverk och haft som utgångspunkt att försöka ändra det som medlemmar och rasklubbar haft synpunkter på. I förslaget som finns nedan är blå text nytt förslag, vi har även tagit bort text. Den finns ej med men går att hitta i nuvarande regler. Vi önskar att få tillbaka remissvar från lokalklubbarna senast 2021-11-15. Remissvar skickas antingen till thomas.larsson@stovare.se eller daniel.bohlin@stovare.se

Ladda ner regelförslaget

Mvh Regelgruppen/Thomas & Daniel https://www.stovare.se/2021/09/16/forslag-pa-nya-drevprovsregler-2023-2027/